Jednoduchá ázia na slovenskom tanieri

29.03.2021

Na rovinu, ázijské jedlo nikdy nebude také autentické, než v ázijskej reštaurácii. Napriek tomu, tento variant stojí za vyskúšanie.

ázijské rezance
ázijské rezance

Využiješ bežné suroviny. Ak nemáš čínske rezance, pomôž si špagetami. Lebo presne tými si pomáhajú aj v niektorých ázijských reštikách na Slovensku.

Chutná ázijská alternatíva mala doma úspech. Varím ju minimálne raz do mesiaca.

Posledná poznámka: varíš bez mäsa.

Potrebuješ:

  • vaječné rezance/ špagety (pre 2 osoby polovica balenia)
  • 1 čínsku kapustu
  • 3 kusy mrkvy
  • zelená veľká paprika
  • 3 kusy jarnej cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 vajcia
  • sójovú omáčku
  • 1 PL ocot / ryžový ocot
  • hrsť arašidov
  • trocha oleja

Postup:

  • Uvar rezance. Namiesto čínskych rezancov použi napríklad špagety. Rozlom ich na polovicu a uvar ich štandardne v slanej vode.
  • Arašidy trochu podrv a na 2 minúty ich osmaž na olivovom oleji. Na malom ohni! Pozor, vedia sa rýchlo pripáliť.
  • Čínsku kapustu, jarnú cibuľku, očistenú mrkvu a papriku nakrájaj na tenké rezančeky. Cesnak nakrájaj na plátky.
  • Rozohrej wok alebo hlbokú panvicu. S trochou oleja urob omeletu z vajíčok. Dochuť ju korením a soľou. Keď bude hotová, natrhaj ju na menšie kúsky a odlož na tanier. Ešte sa zíde.
  • V panvici teraz na 2 PL oleja zhruba po minúte pridaj postupne cesnak, jarné cibuľky, mrkvu, papriku a napokon čínsku kapustu. Zakaždým miešaj.
  • Potom pridaj uvarené rezance / špagety a všetko dôkladne premiešaj.
  • Dochuť sójovou omáčkou a ryžovým octom. Dôkladne premiešaj a primiešaj omeletu. Napokon posyp arašidmi.

Sleduj recepty aj na Facebooku

Ďalšie recepty

Obľúbené šišky nemusia byť vždy len na fašiangy. Potešia cez víkend alebo vtedy, keď máš jednoducho chuť na čosi sladké.